#17 Claudia Liuțe Byrne
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să pui stop muncii tale și să crești gemeni într-o relație la început de drum?
Claudia Liuțe Byrne are 34 de ani și experiență de muncă în organizații internaționale umanitare – printre care UNICEF și Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite – la fel ca soțul ei, cu care a crescut împreună în ultimii aproape doi ani un băiat și o fată.
Vorbește arabă și ebraică și a locuit în multe țări, odată cu joburile avute, înainte de pauza de maternitate de doi ani, pe care și-a petrecut-o în România.
Claudia povestește în acest episod cu multă sinceritate despre deprivarea de somn din primii ani ai maternității, despre presiunea alăptării și cum îți modifică statutul de părinte alegerile pe care le iei legate de muncă, ce și unde alegi să muncești.
Episodul este pe Transistor, Stitcher, iTunes și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte episoade din primul sezon.
mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.
Credit foto: Maria Negrotă
2 comentarii la #17 Claudia Liuțe Byrne
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
Pe Bune #38: Corina Șuteu
Lecții învățate în peste 35 de ani de activitate ca manager în domeniul cultural.
Un lider mai bun, de la distanță
O echipă are nevoie de autenticitate, competență și empatie. În pandemie trebuie să le oferi cu și mai multă intenție.
Cei care nu mai sunt: Maria Papă
Bunica Maria a avut un singur vis: să-și vadă singurul nepot la facultate. A murit la scurt timp după ce și l-a îndeplinit, la 77 de ani, din cauza COVID-19.
Am ascultat povestea la o luna dupa ce am nascut, cat de mult adevar in ceea ce povesteste Claudia. M-a ajutat mult sa imi dau seama ca ce simti in postura noua de mama e absolut normal si se intampla si altora. Deprivarea de somn, starile de nervozitate, “lupta” cu alaptatul le simt si eu. Cautam o aprobare ca este ok si normal sa fie asa. Multumesc, MAME, pentru povestea asta!
Bună, Alina! Mă bucur că episodul ți-a adus ceva. Dacă ai timp, sperăm să le asculți și pe celelalte, și să revii cu feedback, de asemenea. Mult succes în noua călătorie plină de multe eforturi și bucurii, și tranziție lină 🙂