#21 Sabina Ulubeanu
O compozitoare povestește cum a învățat că nu trebuie să aștepți șapte ani și o boală ca să te pui pe primul loc.
Sabina Ulubeanu are 39 de ani și a devenit pentru prima oară mamă la 23 de ani pe când era studentă în anul 5 la Conservator. Compunea în nopțile cu pauze de alăptare și dinți sau febre de alinat. Astăzi e mama Sofiei (16) și a lui Gheorghe (11), compune și e director artistic al festivalului InnerSound.
În acest interviu Sabina povestește că în maternitate fiecare nouă etapă ți se pare un capăt de lume, dar întotdeauna va apărea ceva mai intens care să te pună într-un loc și mai umil. În special când te simți mai mândru și mai încrezător, sigur urmează un val care să te scuture bine. Unul dintre valurile cele mai intense pentru Sabina a fost diagnosticul de anemie hemolitică auto-imună, primit pe când era studentă la doctorat, profesoară la Conservator și mamă pentru un toddler alăptat și o fiică în clasa I.
”Mă vedeam nevoită să mă pun în prim plan, după șapte ani în care am fost mamă și tot timpul ”copiii, copiii”. Aș zice să nu aștepte nimeni șapte ani și o boală pentru treaba asta, că nu e cazul. M-a răsturnat din temelii și m-a făcut să mă gândesc că trebuie să fac și ceea ce îmi doresc eu să fac, fără să mă simt absolut deloc vinovată.”
Pe parcursul acestui interviu puteți asculta fragmente din compozitiile Sheroes si Candy Crush, dar și coloana sonoră a podcastului Satul Mădălinei.
Sheroes este o lucrare cu trei secțiuni distincte care au în prim plan femeia în trei ipostaze: creator, mamă și erou al cotidianului. Candy Crush spune o poveste despre compunerea și descompunerea identității. Îi mulțumim Sabinei pentru acordul de a le folosi și vă încurajăm să le ascultați integral.
mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.
Episodul este pe Transistor, Spotify, Stitcher, iTunes, Google Podcasts și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte interviuri din primul sezon.
Credit foto: Maria Negrotă
S-ar putea să-ți mai placă:
Pe Bune #43: Alexandru Ion
Cum să îmbini managementul unui festival ca Ideo Ideis cu meseria de actor și cum să profiți de orice oportunitate pentru a face ce-ți place.
Pe Bune #21: Svetlana Cârstean
Scrisul ca terapie și descoperirea vocii prin poezie.
Cum ascultăm copiii din centrele de plasament?
Ascultarea e în legătură directă cu stima de sine. Copiii care cresc separați de familiile biologice au nevoie de empatie, răbdare și constanță pentru a se uita cu încredere la viitorul lor dincolo de sistemul de protecție.