Pe Bune #19: Adi Bulboacă
Fotografie de teatru și multe călătorii cu trenul în încercarea de a descoperi ce înseamnă de fapt să fii un om matur.
Adi Bulboacă s-a făcut remarcat prin fotografie de teatru, de-a lungul timpului fiind fotograf oficial la Festivalul Național de Teatru, Gala Premiilor UNITER, Festivalul de teatru tânăr ”Ideo Ideis” și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. A început să facă fotografie de teatru încă din primul an de UNATC, unde a studiat imagine de film, pentru că se apropiase de colegii de la secția de actorie și le urmărea spectacolele prin țară. Tot în timpul facultății a colaborat cu revistele Time Out și Bewhere, și a lucrat pentru Ambasada Franței în România și Institutul Francez. După facultate a urmat o perioadă despre care Adi spune că au fost în total „cinci ani cu de toate”, pentru că a lucrat fără pauze. În 2016, pentru că simțea nevoia unei vacanțe, a hotărât să pornească într-o călătorie inițiatică de 11.000 de kilometri. Așa a ajuns să facă al doilea lucru pentru care este cunoscut: fotografii cu și din trenuri. Timp de o lună a locuit dintr-un tren în altul, fără o destinație clară, în încercarea de a descoperi ce înseamnă de fapt să fii om matur. Mersul Trenurilor, cum alintă el proiectul, l-a ajutat, în schimb, să realizeze cum se simte odihna și cât de importantă e pentru munca lui. Dacă înainte nu treceau mai mult de două săptămâni fără să caute un spectacol prin țară pe care să-l fotografieze, în prezent Adi încearcă să prindă rădăcini în București și să înțeleagă mai bine ce înseamnă fotografia ca artă.
Ascultă Pe Bune pe Stitcher, Apple Podcasts sau în orice aplicație de podcasting.
Podcastul Pe Bune este prezentat de UniCredit Bank și susținut de BestJobs, două companii care cred în puterea minților creative.
S-ar putea să-ți mai placă:
Povești din cartier
Mini-povești documentate și scrise de reporterii DoR și Școala9 timp de trei ore, într-o dimineață de vineri. Iată cum arată cartierul în care lucrăm.
#24 Vișinel Bălan
Cum e să fii tată după ce ai petrecut 26 de ani în instituții de protecție a copilului.
[Mobilizăm excelența] Discuții despre oraș la firul ierbii
Un grup de prieteni transformă treptat o hală abandonată într-un loc viu în care să vorbească despre orașul în care trăiesc.