Dar dacă… (Cum e să trăiești cu anxietate)
„Dar dacă…” este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale…
Notă: Acest material a câștigat premiul III la categoria Multimedia la concursul Superscrieri 2012.
Dar Daca (What If) from andrei pungovschi on Vimeo.
A trăi cu anxietate e ca-n povestea lui Ion Creangă cu drobul de sare – aștepți un rău care îți vine greu să crezi că te va ocoli. Această teamă nejustificată poate creea o stare permanentă de îngrijorare, de „dar dacă…”, care ne poate aliena și scoate din societate.
Video-ul este prima parte a unui proiect multimedia mai extins care isi propune sa exploreze costurile personale și sociale pentru oamenii care suferă de anxietate în Romania. Proiectul este realizat de Cristian Lupșa și Andrei Pungovschi și puteți afla mai multe despre el din jurnalul de lecturi pe care l-au ținut pe Tumblr. Documentarea a fost posibilă datorită unui grant din partea Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism.
Muzica a fost compusă de Alex Băla, iar grafica îi aparține Ramonei Todoca.
O altă parte a acestui proiect, un colecție de povești personale și alte texte despre anxietate a apărut săptămâna asta în Dilema Veche.
S-ar putea să-ți mai placă:
Mihai Duțescu: Literatură cu luciditate
M. Duțescu e cunoscut ca arhitectul‑scriitor. Vara asta i-a apărut primul roman, „Uranus Park”, povestea unui arhitect în boomul imobiliar de la mijlocul anilor 2000, căruia i se oferă șansa de a lucra la un proiect care i‑ar împlini ambițiile de carieră.
Portrete de familie
30 de fotografi au acceptat provocarea DoR de a fotografia o familie – fie a lor, fie prieteni sau oameni cunoscuţi pe teren, oameni înrudiţi, îndrăgostiţi sau prieteni, fotografiaţi documentar sau artistic, la ei acasă, în studio sau oriunde.
[Interviu] Despre oameni și trenuri
Adi Bulboacă iubește trenurile. Pe 30 decembrie 2015 s-a suit într-unul cu gândul să se dea jos peste o lună.…