Dvora Meyers despre cum și-a găsit nișa
Jurnalista Dvora Meyers și-a transformat pasiunea pentru gimnastică, un sport la care a trebuit să renunțe, în…
Jurnalista Dvora Meyers și-a transformat pasiunea pentru gimnastică, un sport la care a trebuit să renunțe, în meserie. În toamnă, vorbește la The Power of Storytelling (14-15 octombrie).
Jurnalista americană Dvora Meyers își documentează nișa de când avea opt ani, cum îi place mamei ei să-i spună. A fost vârsta la care a început să practice gimnastică, sport care a obsedat-o și după ce s-a retras, din cauza unei scolioze severe. Așa că a transformat-o într-o nișă jurnalistică.
„Gimnastica a devenit filtrul prin care mi-am înțeles corpul, educația iudaică ortodoxă strictă, familia și chiar rolul meu de femeie în 2012”, scrie în colecția de eseuri Heresy on the High Beam: Confessions of an Unbalanced Jewess.
Dvora a descoperit gimnastica la puțin timp după divorțul părinților ei. A văzut-o ca pe un refugiu și un mod de a face față situației de acasă, dar sportul i-a oferit și structura de care avea nevoie într-un moment în care simțea că „totul din jur se învârte cu viteză și că pierde controlul.”
N-a excelat niciodată, dar a iubit gimnastica și a tot revenit la ea de-a lungul anilor. Își amintește cum, la 23 de ani, când urma să înceapă un master în Nonficțiune Creativă, încă verifica forumurile de specialitate să vadă ce exerciții noi aveau gimnastele românce, cine s-a mai accidentat, cine s-a mai retras. Căutând un subiect pentru primul ei eseu, și-a dat seama că tot la gimnastică se gândește, așa că a scris despre rolul pe care l-a jucat acest sport în viața ei. „Sunt încă la fel de obsedată de gimnastică la 20 ani cum eram la șapte. Într-un mod foarte Seinfeldinian, m-am întrebat: despre ce o fi asta?”
În timpul masterului, a început să scrie pentru publicații evreiești ca Tablet Magazine și Forward, iar după câțiva a început să trimită pitch-uri și către alte publicații. Așa a ajuns să scrie pentru The New York Times, Slate, Salon sau Deadspin.
La începutul lui 2012, un an olimpic, și-a propus să scrie despre gimnastică la Jocurile Olimpice, profitând de un moment în care interesul pentru sportul pe care îl iubea și despre care știa atât de multe va fi maxim. Aceeași pasiune și know-how pentru un sport nișat i-au adus primul contract pentru o carte. The End of the Perfect 10 a apărut recent, la timp pentru Jocurile Olimpice de la Rio, care marchează 40 de ani de la nota de 10 a Nadiei, gimnasta de pe coperta cărții.
Mai jos, câteva din articolele scrise de Dvora despre gimnastică, numai bune de citit înainte de Jocurile Olimpice care încep pe 5 august:
– Simone Biles’ Mental Gymnastics: Un portret al gimnastei americane Simone Biles care ne arată de ce e considerată, la doar 19 ani, cea mai bună din istorie, cum face față presiunii dinaintea Jocurilor Olimpice pe care e așteptată să le domine și de ce e povestea ei una neobișnuită pentru lumea gimnasticii.
– Romania’s Olympic gymnastics failure: where did it all go wrong? O analiză a decăderii gimnasticii românești, publicată în The Guardian. Pentru prima oară în ultimii 40 de ani, România nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice pe care altădată le domina, iar Dvora caută răspunsuri printre ghinioanele accidentărilor, lipsa infrastructurii și a gimnastelor tinere și schimbările dese de antrenori.
– The decades of black gymnasts who paved the way for Simone Biles. Cum influențează imaginea pe care o avem despre profilul gimnastei ideale, creată de Nadia și Olga Korbut, diversitatea dintr-un sport dominat cândva de est-europence și cum se poate schimba această imagine?
– The Complete Evolution of the Gymnastics Leotard. O trecere în revistă a modului în care au evoluat costumele gimnastelor de-a lungul anilor și cum reflectă aceste schimbări vestimentare evoluția sportului.
Dvora Meyers vine în toamnă la a șasea ediție The Power of Storytelling. Îți poți rezerva locul de aici, ca s-o vezi, iar aici găsești detalii despre toți vorbitorii.
1 comentarii la Dvora Meyers despre cum și-a găsit nișa
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
Bucureşteanul: Pe perete
Pe perete
Bucureșteanul: Picnic cu pokémoni
Jocul Pokémon Go a coagulat rapid o comunitate de jucători care parcurg săptămânal zeci de km pe jos, imersați în experiență.
Bucureşteanul: Comandanta de navă
Cum a ajuns o tânără de 29 de ani să conducă avioane.
O pasiune devenita, cu mici schimbari, un mod de viata. Unul dintre putinii oameni care si-a continuat visul printr-o transformare.