Cum ascultăm copiii în justiție?
O adolescentă vrea ca judecătorii să asculte mai atent poveștile copiilor după un proces de divorț.
O serie audio de șase povești despre cum ascultă părinții, medicii, profesorii, judecătorii, psihologii sau voluntarii din sistemul de protecție a copilului.
Ascultarea ne crește stima de sine, reziliența și capacitatea de a ne găsi singuri soluțiile. Când copiii sunt ascultați, se simt acceptați și iubiți.
Dacă ne dorim o societate tolerantă în care fiecare să-și găsească locul și să le ofere empatie celor din jur, trebuie să învățăm să ascultăm copiii ca să înțelegem ce e de schimbat în lumea lor – acasă, la școală, la judecătorie, la medic sau într-un centru de plasament.
Seria poate fi ascultată și pe Apple Podcasts, Spotify și Stitcher sau orice altă aplicație de podcast, dar și pe YouTube.
De Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu
Ilustrații de Loreta Isac
O adolescentă vrea ca judecătorii să asculte mai atent poveștile copiilor după un proces de divorț.
O mamă psiholog își dorește să aducă în spitalele de pediatrie un curs de comunicare empatică.
Copiii care au între 3 și 6 ani sunt cei mai afectați de izolarea socială pe care pandemia COVID-19 a adus-o. Cum facem să le fim aproape?
Ascultarea e în legătură directă cu stima de sine. Copiii care cresc separați de familiile biologice au nevoie de empatie, răbdare și constanță pentru a se uita cu încredere la viitorul lor dincolo de sistemul de protecție.
Un fiu și tatăl său vorbesc despre cum au trecut împreună prin coming-out și tranziția către o altă identitate de gen.
Trei mame povestesc cum au găsit soluții prin care să-și poată înțelege mai bine copiii cu autism într-o societate care rar îi ascultă pe cei cu dizabilități.