Parteneriate
Lecții despre cine suntem, după patru ani de Pe Bune
Timp de 100 de episoade, Pe Bune, un podcast sincer, cu oameni creativi, a povestit realitatea complexă din spatele muncii artiștilor, muzicienilor, scriitorilor și antreprenorilor.
[24/7] Ghidul Miresei: Un sector întreg în daună totală
Cum supraviețuiește un business când toată industria s-a închis?
[24/7] Balls.: Fă rai din ce ai
Un restaurant la început de drum se transformă pentru a nu mai fi vulnerabil la restricții.
[24/7] QP: Un bar încearcă să supraviețuiască
Ce pierde și ce câștigă un bar în pandemie?
[24/7] Primitiv Plants: Un București verde la interior
Pentru Primitiv Plants, perioada petrecută de mulți dintre noi în case în 2020 a însemnat diversificarea serviciilor și creșterea businessului.
[24/7] Crafters: Primii pași în antreprenoriat
Ce a învățat un business lansat în anul pandemiei?
[24/7] eematico: Joaca nu se oprește niciodată
Cum s-a reconfigurat în digital un business educațional bazat pe tabere de învățare.
[24/7] Roditor Food Market: Din centrul orașului, în online
În lipsa evenimentelor, o platformă online propune un loc de întâlnire între clienți, mici antreprenori și producători locali.
[24/7] MC CLEAN: O firmă de curățenie crește odată cu clienții ei
În pandemie, curățenia a fost singurul lucru de la care nu a făcut nimeni rabat.
[24/7] Ce au făcut festivalurile în pandemie?
Am discutat cu patru organizatori de festivaluri despre soluțiile pe care le-au găsit anul acesta pentru a fi aproape de public și despre lecțiile învățate în 2020.
[24/7] Grain Trip: O rețetă contraintuitivă pentru supraviețuire
Când starea de urgență a lăsat străzile și brutăria lor goale, doi antreprenori din București au decis să-i învețe pe oameni cum să facă ce produc ei, adică pâine cu maia, acasă. Iar oamenii au învățat, dar s-au și întors la brutărie când restricțiile s-au ridicat.
[24/7] Overground Music: pandemia a însemnat trecerea la un nou business
O agenție de management artistic a găsit în streamingul de concerte soluția salvatoare într-o perioadă în care concertele fizice erau imposibile. Însă și-au dat seama că au intrat într-un business cu totul diferit de ce erau obișnuiți să facă.
[24/7] Librăria în care copiii învață limba germană jucându-se
O librărie cu ateliere pentru copii din București a devenit un spațiu de cultură germană și de colaborare cu producători locali.
[24/7] Ce am învățat ca antreprenor social
Am întrebat patru antreprenori sociali despre care am scris în ediții anterioare ale Ghidului 24/7 ce e greu în munca pe care o fac, cu ce provocări noi s-au mai confruntat și ce lecții au învățat din asta.
Comorile din fiecare clasă
Lucrând alături de copii cu cerințe educaționale speciale, o învățătoare a devenit mai atentă la nevoile fiecărui elev din clasă.
[24/7] O afacere cu lână încearcă să salveze Roșia Montana
Un business pornit de un activist valorifică tricotatul și arată că se poate trăi în Roșia Montană.
Matematica din spatele cerințelor speciale
Maria Diaconu-Hegyi lucrează de 17 ani cu copii cu cerințe educaționale speciale și știe că incluziunea socială începe cu incluziunea la școală.
Special, dar parte din clasă
Incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale ține de două condiții: dorința profesorilor și munca într-o echipă formată din familie, conducerea școlii și profesorul de sprijin.