Omnivor
33 de reguli pentru cei care vor să ajungă chefi
Pentru cheful David Chang, lista asta cuprinde tot ce contează. Sigur, spune el, regulile sunt subiective și le-a încălcat pe toate. Dar și asta face parte din proces.
Cum să-ți organizezi cumpărăturile și gătitul
Cum ne planificăm ca să stăm liniștiți că avem toată săptămâna ce mânca, că bugetul e sub control și că sfârșitul de săptămână nu se lasă cu aruncat de alimente.
Ce fac restaurantele cât noi #stămacasă
Din cauza coronavirusului, restaurantele sunt închise sau se restrâng. Cât vor rezista în criză și care vor fi pierderile?
Mâncarea, un liant în comunitate
O româncă din Germania organizează mese comunitare și experiențe culinare care aduc oameni din diferite culturi împreună la aceeași masă.
Reîntors din Londra, un pastry chef își caută echilibrul acasă
Cristina Mehedințeanu a lucrat patru ani ca pastry chef în Anglia. Apoi a ajuns într-un punct critic.
Ajutor de bucătar pentru o săptămână în Sfântu Gheorghe
După o săptămână de muncă la Szikra, n-o să mai văd niciodată restaurantele la fel.
[Mini-povești] Accidente în bucătărie
Cum vorbește bucătăria atunci când lasă urme.
Chef Charles Michel: „Mâncarea este singura experiență în care toate simțurile vin împreună”
Un gastrofizician pasionat de artă vorbește despre importanța mâncării, la care ar trebui să ne conectăm de mici.
Cum să nu uiți ce ai mâncat aseară Versiune audio
Cum arată încercările unor chefi români de a transforma mâncarea într-o experiență și de a defini noul val al gastronomiei românești.
Scurta și curioasa viaţă a puiului de Crăiești
O poveste adevărată despre ce mâncăm azi și despre cum ajunge un pui din găoace în farfuria noastră.
Șaorma mea de toate zilele. Pictorial cu Sânziana Negru
Crezi că pantofii tăi de designer n-au ce căuta în faţa unei mâncătorii de cartier? Crezi că rucola dă mai bine decât varza tocată? Crezi că mâncarea se împarte pe clase sociale? Noi credem că nu eşti niciodată prea bună pentru o şaormă.