Trei fete și-o mașină de pompieri
Ramona Enache, Andreea Tron și Cristiana Tăutu, două studente la arhitectură în anul IV și un agent literar, formează…
O nouă echipă din România se pregătește pentru The Mongol Rally.
*
[caption id=”attachment_1679″ align=”aligncenter” width=”520″ caption=”Ramona Enache, Andreea Tron și Cristiana Tăutu, două studente la arhitectură în anul IV și un agent literar, formează Fire Fairies, prima echipă exclusiv feminină din România care va participa la The Mongol Rally, cel mai mare raliu caritabil din lume. Vor parcurge 18.000 de kilometri, traseu care trece prin 15 țări, conducând o mașină de pompieri.
Peste 400 de echipaje înscrise în cursa de anul acesta se vor îndrepta către Ulan Bator, capitala Mongoliei, unde vor dona vehiculul cu care s-au deplasat, precum și 1.000 lire pentru Fundația Lotus Children. Iar toate acestea nu pot fi atinse dintr-un foc de niciuna dintre ele dacă nu ar fi conștiente de faptul că, așa cum spune Ramona, „e un full time job să pregătești genul acesta de plecare”.
Ideea de a pleca la drum cu o mașină de pompieri le-a venit vara trecută, când, în drum spre Timișoara, au văzut o mașină de pompieri care făcea reclamă unei companii de utilare. “Era o mașină de pompieri din anii ’60, foarte simpatică”, spune Ramona.
Londra este punctul din care se va da startul raliului pe 12 iulie și, până în aprilie – mai, speră să găsească un sponsor care să le susțină achiziția mașinii, care, estimează ele, ar costa 15.000 euro.
Dacă nu va fi posibil, au o variantă de rezervă: „o dubiță, utilată ca mașină de pompieri”. Adică nu mai mult de 3.500 kg și 8 locuri. Încă o caută.
Obținerea vizelor este, însă, prima pe lista de urgențe. “E singura problemă care necesită mai mult timp”, spune Andreea. Dincolo de asta, obținerea lor le va permite să străbată ruta prin cele 15 țări, în caz contrar, vor fi nevoite să construiască traseul pe ruta scurtă care implică doar trei vize, adică prin Ucraina, Rusia și Kazahstan. “Am prefera să mergem pe ruta cu mai multă lume, pentru că e cumva mai safe”, spune Andreea. “Toată aventura e în traseu, contează cum conducem, să fim temperate și să ajungem cu ea (mașina) întreagă”.
Cele trei Fire Fairies sunt foarte bune prietene cu Paramongols, echipa din România care anul trecut a intrat în raliul către Mongolia conducând o ambulanță. De aici și decizia de a participa, fiind alături de ei “pe tot parcursul pregătirilor”. Susținerea foarte mare pe care o au din partea prietenilor și a băieților de la Paramongols, care le ghidează, contează foarte mult pentru fete. “Ştim deja cum o să se întâmple lucrurile în viitor”, spune Andreea.
În septembrie 2011 s-au și înscris în raliu, din proprii bani. Cei aproximativ 800 euro s-au adunat din alocația păstrată de Andreea din liceu, din banii rămași din bursa Erasmus obținută de Ramona anul trecut și dintr-un spor primit de Cristiana de la serviciu.
Pe lângă donația mașinii și a banilor în Mongolia, vor să facă o donație și unei fundații din România care sprijină caritatea. Vor să păstreze în continuare spiritul feminității pe care o reprezintă. Au încercat deja să ia legătura cu “tot felul de femei de succes din România, genul care au trecut de preconcepțiile legate de femei și care au ajuns unde ajuns prin forțe proprii”. În funcție de rapiditatea cu care vor răspunde persoanele contactate, vor decide cui trimit banii. Însă, vorba Andreei, “ca să faci o donație, trebuie să ai un proiect de succes în spate”. E o inițiativă separată de strângerea de fonduri pentru Mongolia.
În vară vor fi prezente la Femei pe Mătăsari și la Street Delivery, în cadrul cărora vor pregăti workshop-uri de mecanică “pentru noi și pentru ceilalți” și unde își doresc să aducă și mașina cu care vor pleca spre Ulan Bator. Apoi, dacă totul merge bine, vor porni la drum.
Află cum le poți ajuta pe Fire Fairies, aici.
* Andra Rotaru este una dintre ucenicele DoR. Acesta este primul ei text.
2 comentarii la Trei fete și-o mașină de pompieri
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
Bucureșteanul: Antreprenor în liceu
Un elev de clasa a X-a vrea să devină antreprenor. Primul lui proiect e să renoveze grupurile sanitare din școală.…
Bucureşteanul: Moşul
Un absolvent de Politehnică, o barbă finlandeză și certitudinea că Moș Crăciun există.
Istoria dansului prin muzică într-un (auto)interviu cu Paul Dunca
Artiștii Eduard Gabia și Paul Dunca lansează săptămâna asta Istoria cântată a dansului românesc, un proiect care…
Sa vedem Multa bafta domnisoarelor studente la colectarea de donatii si felicitari Andra pentru primul „reportaj”. ce peripetii ne aduceti anula acesta cu The Mongol Rally.
Multa bafta domnisoarelor studente la colectarea de donatii si felicitari Andra pentru primul „reportaj”. sa vedem ce peripetii ne aduceti anul acesta cu The Mongol Rally.