Pentru alții (#1): Oamenii care fac cumpărături în locul celor vulnerabili
În jur de 200 de voluntari asigură aprovizionarea celor care nu pot ieși din casă în aceste zile.
Fotoreporterul Bogdan Dincă (Documentaria.ro) urmărește inițiativele civice ivite după declanșarea crizei COVID-19, precum și activități educaționale și artistice care s-au mutat online în ultima vreme. Vom publica și alte povești în perioada următoare. Dacă vreți să intrați în legătură cu Bogdan pentru a semnala idei de povești sau personaje o puteți face la adresa contact@documentaria.ro.
Seria de materiale publicate până acum este aici.
Înainte ca autoritățile să anunțe măsuri menite să-i țină în case pe cei cu vârste peste 65 de ani, membrii asociației Geeks for Democracy – formată după tragedia de la Colectiv pentru a schimba raportarea românilor la viața civică – s-au gândit să vină în ajutorul persoanelor celor mai vulnerabile în fața COVID-19. În jur de 200 de oameni s-au oferit până acum să-i ajute pe cei vârstnici sau cu dizabilități și îi aprovizionează cu produse de bază, prin inițiativa Cumpărături la ușa ta: persoanele din categoriile vizate pot suna la numărul unic 0727.03.03.03, unul dintre voluntari preia comanda, iar zece echipe de livrare ajung la ușile beneficiarilor în aceeași zi. Sunt două tipuri de pachete de strictă necesitate, ce sunt achitate la livrare, în condiții cât mai bune de igienă.
Dacă vrei să sprijini inițativa Cumpărături la ușa ta, poți contacta echipa proiectului pe pagina de facebook.
Editor foto: Andrei Pungovschi
S-ar putea să-ți mai placă:
(Aproape) tot ce vrei să știi despre noul coronavirus
Oamenii au întrebări tot mai complexe legate de pandemia de coronavirus, așa că m-am documentat și am încercat să răspund câtorva dintre ele.
Cum facem față anxietății pe timpul pandemiei?
Când ești obișnuit să te îngrijorezi mai mult decât e cazul, gândurile ți-o iau razna acum, când ai mai multe motive să te temi.
Oameni fără adăpost în fața coronavirusului
Suntem cu toții prinși în panica legată de pandemie, dar mai avem de răspuns la o întrebare: ce facem cu cei care nu au unde să se izoleze?