Pentru alții (#3): Un scut din oameni buni în jurul spitalelor
Asociațiile Dăruiește Viață și Zi de Bine strâng bani pentru dotarea spitalelor românești cu echipamente cruciale pentru perioada asta.
Fotoreporterul Bogdan Dincă (Documentaria.ro) urmărește inițiativele civice ivite după declanșarea crizei COVID-19, precum și activități educaționale și artistice care s-au mutat online în ultima vreme. Dacă vreți să intrați în legătură cu Bogdan pentru a-i semnala idei de povești sau personaje o puteți face la adresa contact@documentaria.ro.
Seria de materiale publicate până acum este aici.
Criza COVID-19 schimbă ordinea priorităților în sistemul medical românesc, iar asociațiile Dăruiește Viață și Zi de Bine încearcă să dea o mână de ajutor în noul context.
Începând cu 11 martie 2020, toate fondurile pe care le strânge Dăruiește Viață merg către susținerea eforturilor de a lupta cu pandemia. Asociația cumpără echipamente de protecție și aparatură medicală pe care le donează apoi spitalelor din țară care le solicită ajutorul. Situația la zi a achizițiilor poate fi consultată aici. Donațiile pentru achizițiile de echipamente se fac online, cu cardul sau prin PayPal pe site-ul asociației sau prin SMS la numărul 8826 cu mesajul IMPREUNA.
Din banii strânși din donațiile a 25.000 de oameni, Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia în urmă cu o lună, a trimis până acum spre spitalele din România nouă containere care sunt transformate în camere de primiri urgențe, 10.000 de perechi de mănuși, 500 de viziere, aproape 25.000 litri de dezinfectant, măști, combinezoane, 500 de teste diagnostic și alte echipamente. Donațiile către asociație se pot face pe site, pe Facebook sau prin SMS la 8862 cu mesajul SUS.
Editor foto: Andrei Pungovschi
1 comentarii la Pentru alții (#3): Un scut din oameni buni în jurul spitalelor
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
Pentru alții (#2): Valeriu Nicolae îi strânge pe copiii din Ferentari pe internet
60 de elevi de la marginea Bucureștiului rămân aproape de învățătură și după ce școlile s-au închis.
Pentru alții (#1): Oamenii care fac cumpărături în locul celor vulnerabili
În jur de 200 de voluntari asigură aprovizionarea celor care nu pot ieși din casă în aceste zile.
„Mă uit în viitor și nu văd nimic”: când coronavirusul te bagă în șomaj
Criza generată de epidemie ar putea să ducă la un milion de șomeri. O parte din efecte se văd deja în viețile oamenilor care și-au pierdut slujbele.
Un gest superb, emotionant si eficient totodata, ca de altfel toate actiunile umanitare ale Melaniei Medeleanu. Am avut prilejul s-o cunosc personal, la un targ de carte, cand m-a ajutat sa gasesc stapani pentru cativa pisoi abandonati. Voi transmite mai departe informatia printr-un buletin informativ catre Asociatia socio-culturala ”Prahova Excelsior” din Sinaia, unde activez, mai ales ca unul din spitalele care vor beneficia este si cel din orasul nostru. Felicitari pentru autorul rubricii si al articolelor.