Povestea ta în DoR
DoR te provoacă la cel mai important concurs pe care l-am organizat până acum – spune o poveste personală care convinge, emoționează, iluminează și câștigă șansa de a fi editat și publicat.
Noi, editorii Decât o Revistă, vrem ca revista să fie despre tine, să publicăm materiale care ilustrează, aprofundează și explică lumea în care trăiești. O cale sunt eseurile personale, o formă de jurnalism rară în România. Aceste texte folosesc experiența autorului pentru a spune o poveste despre un adevăr universal, folosesc o situație concretă pentru a ilustra o idee mare.
Am folosit eseul personal încă din primul număr – unul dintre textele publicate în DoR #1, o meditație despre sâni, a fost menționat de nenumărate ori în sondajul nostru recent ca fiind printre cele mai bune materiale publicate până acum. Am recidivat în DoR #2 cu două eseuri puternice, unul despre identitatea națională, celălalt despre cum susții o relație de durată. Texte similare au apărut și în DoR #3 (cum poți locui în birou fără să te prindă nimeni) și DoR #4 (ce înseamnă să renunți la balet, cum pleci din țară).
Credem că toți avem povești de împărtășit și a sosit timpul să le auzim pe-ale tale.
DoR te provoacă la cel mai important concurs pe care l-am organizat până acum – spune o poveste personală care convinge, emoționează, iluminează și câștigă șansa de a fi editat și publicat. Cele mai bune și mai profunde texte pot ajunge în paginile DoR. Altele vor fi publicate online.
Vom alege trei texte preferate, iar autorii lor vor primi câte un exemplar din numărul pilot al DoR, scoase din colecția personală a editorilor revistei.
Ce trebuie să faci:
– scrie nu mai mult de primele 1.000 de cuvinte dintr-un eseu personal. Dacă întreg textul e mai scurt de 1.000 de cuvinte, îl primim cu drag;
– trimite-l pe adresa dor@decatorevista.ro până pe 5 decembrie cu subiectul „Povestea mea”.
Ce-ți recomandăm:
– să citești textele personale publicate până acum în DoR ca să înțelegi cum ne dorim noi să fie făcută trecerea de la o situație specifică la o poveste mai mare;
– să nu uiți că e vorba de o poveste reală, nu de ficțiune. Nu inventa, nu construi scene și personaje false.
– să nu te gândești că trebuie să găsești un eveniment spectaculos. Cele mai bune povești pornesc de la ceva banal: cum ai început să colecționezi timbre pentru că-ți aminteau de copilărie, cum dependența de tehnologie te-a apropiat de actualul soț, cum ți-ai îndepărtăt colegii după ce ai fost făcut șef, cum viața ta este organizată în jurul nevoilor câinelui etc.
Dacă ai întrebări, scrie-ne la dor@decatorevista.ro.
PS: Dacă n-ai completat încă chestionarul DoR, o poți face aici.
Acest articol apare și în:
2 comentarii la Povestea ta în DoR
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
CM2014: Amintiri cu fotbal
După o lună de făcut pronosticuri și vizionat meciuri în redacție, ne apropiem de finalul Campionatului Mondial.
Seminariile The Power of Storytelling – Alex Gâlmeanu, 15 februarie
* Locurile la Seminarul The Power of Storytelling din 15 februarie au fost revendicate. În martie urmează o nouă…
Te abonezi și câștigi: MioBio
Cadoul tombolei de astăzi este un set de cosmetice organice de la MioBio: un săpun lichid cu lămâie și miere și…
foarte misto ideea voastra, m-am gandit si eu sa scriu, dar…
imi pare rau ca pun asta intr-un comentariu, dar…. puteti modifica titlul? e POVESTEA nu POVESTA… sorry… 🙁
draga redactie
mai este valabil concursul si pentru 2011?