Provocarea Bucharest by hand
Proiectul este al doilea experiment provocat în România de Grolsch și constă într-o platformă prin care îți poți…
Bucureștiul e orașul în care se întâmplă lucruri, orașul în care oamenii vin în căutare de nou, orașul în care se dă ora exactă. Cu toate astea, nu e întotdeauna un oraș iubit. Locuim și muncim aici, mergem la cinema, la concerte și expoziții, mâncăm în restaurante și ieșim în cluburi mai mult sau mai puțin underground, dar cu greu ne abținem să nu-l hulim. Că e murdar, că e gălăgios, că e haotic.
Bucharest by hand ne propune o abordare diferită.
Proiectul este al doilea experiment provocat în România de Grolsch și constă într-o platformă prin care îți poți crea un București propriu, ca făcut de mâna ta.
BBH vine să sprijine comunitățile artistice și creative cu un spațiu în care oricine poate contribui cu viziunea și interpretarea proprie a orașului. Aici se poate dezvolta un București alternativ, o reinterpretare a orașului în viziunea experimentaliștilor creatori și consumatori de experiențe artistice: de la fotografie la film, muzică, bandă desenată, arhitectură, urbanism, antropologie.
Primii care și-au pus amprenta pe harta BBH au fost Alex Gâlmeanu, a cărui semnătură ați văzut-o în fiecare DoR, Dragoș Bucurenci, Noper și Yvat. Gâlmeanu a fotografiat cerul prin pădurea de clădiri din beton, Noper a surprins niște creaturi care au luat în stăpânire fabricile bucureștene abandonate, Yvat a compus din sunete contrastul urban, Bucurenci a scris despre prima favelă văzută vreodată – nu în America Latină, ci în Rahova, dincolo de piața unde întoarce autobuzul 117.
Următorul care poate spune o poveste despre Bucureștiul lui, fie ea în cuvinte, imagini sau sunete, poți fi tu. Dacă ai locuri care te inspiră, dacă visezi la un București altfel, ești invitat să-ți pui în aplicare talentele, aptitudinile și creativitatea pentru a-l reinterpreta și reinventa.
Intră pe BBH, alătură-te experimentaliștilor care și-au făcut din București spațiu de lucru și descoperă povești, oameni și locuri neștiute.
1 comentarii la Provocarea Bucharest by hand
Comentariile sunt închise.
S-ar putea să-ți mai placă:
Special, dar parte din clasă
Incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale ține de două condiții: dorința profesorilor și munca într-o echipă formată din familie, conducerea școlii și profesorul de sprijin.
Până nu termini tot din farfurie
Părintele care spune „te iubesc” prin salată de roșii cu omletă.
Wendy MacNaughton: Nu presupune că știi deja povestea
Wendy MacNaughton, ilustratoare și jurnalist grafic, revine în toamnă la The Power of Storytelling (14-15 octombrie).…
Succes cu acest proiect!