
Șaorma mea de toate zilele. Pictorial cu Sânziana Negru
Crezi că pantofii tăi de designer n-au ce căuta în faţa unei mâncătorii de cartier? Crezi că rucola dă mai bine decât varza tocată? Crezi că mâncarea se împarte pe clase sociale? Noi credem că nu eşti niciodată prea bună pentru o şaormă.
Fotografii de Andrei Pungovschi
Stil de Ailin Ibraim
Asistent stilist Gabriela Pițurlea
Machiaj de Marina Chiorean
Coafură de Bogdan Mirică / Fantasy Hair Team

Şaorma de pui cu sos de usturoi şi mentă – Shark, Piața Buzeşti.

Şaorma de vită şi berbecuț cu sos de iaurt cu susan – Genin, Calea Floreasca.

Şaorma cu mix de pulpă şi piept de pui – Dristor Kebab, Dristor.

Şaorma de pui cu varză albă şi roşie, pătrunjel şi ardei iute – Bundetot, Centrul Vechi.
Maşină: Mini 50 Mayfair, BMW Group România.

Șaorma de pui cu sosul iute al casei – Melissa, Calea Rahovei.
Sunt Sânziana Negru, am 24 ani, sunt vărsătoare şi, mai nou, şaormară.
Îmi place să pozez, iar lumea mă plăteşte ca să le zâmbesc. (Eu sunt tipa care dansa cu Virgil Ianțu în promo la Prima TV.) De data asta mi-a plăcut în fața camerei ceva mai mult, pentru că nu ai zilnic ocazia să verşi sos de usturoi pe genți de sute de euro. De ceva timp apar şi pe sticlă. Sunt VJ la Music Channel, unde am nişte colegi minunați, care-mi tratează câinele, pe Skittles, ca pe orice alt angajat cu normă întreagă. Pentru el e un cadru ideal să-şi câştige osul de toate zilele.
Nu am mâncat niciodată o şaorma până la acest pictorial, în principal pentru că mă speria ideea unui fel de mâncare construit din atâtea elemente şi înecat în atâtea sosuri. Apoi, nu-mi surâdea ideea de ceapă şi usturoi. Nu mi-au plăcut niciodată. Când eram mică, mama mă punea să mănânc usturoi ca să fiu sănătoasă şi ajunsesem să zdrobesc cățeii şi să-i iau cu apă, ca pe nişte pastile.
Însă şaormele astea pe care le-am gustat au fost bestiale – mai ales cele cu pui şi cele în care echipa nu mi-a pus ceapă şi usturoi. După o lună de morcovi cu apă plată şi lămâie, şaorma e plăcere pură, o plăcere nu mai vinovată decât o ciocolată de 500 de calorii. În total am mâncat vreo două în ziua cu şedința foto – una integral, aşa de mult mi-a plăcut. Din celelalte am luat câteva guri; recunosc că nu m-am omorât după aia cu carne de berbecuț. Şi Skittles a hăpăit din ele până a obosit de la atâta mâncat. Pentru că sunt din Ardeal (m-am născut în Republica Moldova, dar de la 7 ani am trăit în Târgu Mureş), consider că acest ospăț încheie procesul meu de bucureştenizare.
Mă tot intreb de ce se spune că nu e elegant să mănânci şaorma. Să fie oare din cauza faptului că îți trebuie o gură elastică şi-o duzină de şervețele pentru a mânca o chestie mirositoare, toate astea stând în picioare, în stradă? Asta e o scuză. Şaorma este un deliciu şi merită efortul. După shooting am făcut un duş şi am ieşit în oraş. Nu ştiam ce naiba era adierea de usturoi şi carne care-mi trecea din când în când prin dreptul nasului. Apoi mi-am dat seama că după sălbăticia de la ultimul cadru, m-am impregnat bine de tot. Dar a meritat – doar n-o să-i reproşez şaormei că era bună.
Actualizare: Patru ani mai târziu (DoR #18)
Sânziana Negru se împarte acum între București, unde lucrează la o nouă piesă muzicală (sub numele Siella), prezintă evenimente și trage voci pentru reclame, și Londra, unde locuiește prietenul ei. N-a mai mâncat șaorma din 2010 și a renunțat aproape complet la carne (mănâncă doar pește), motiv pentru care selfie-ul de mai jos e cu un falafel. Skittles, Yorkshire Terrierul prezent și el în pictorialul DoR, are acum cinci ani și își caută iubită.

Acest articol apare și în:
S-ar putea să-ți mai placă:
[24/7] Milu Café
Soții Milu au deschis în 2016 o cafenea ca să strângă bani pentru tratamentul Smarandei.
Ne vedem pe Slack!
Vrem să fim mai aproape ca oricând de tine în aceste vremuri incerte și am creat un spațiu unde să comunicăm instant, pe Slack.
[24/7] O afacere cu lână încearcă să salveze Roșia Montana
Un business pornit de un activist valorifică tricotatul și arată că se poate trăi în Roșia Montană.